Vervolg-paginaslider-Lubbers-1 Hoofdslider-C3-nieuw-achter-vervolg PCA-home-slider-8-citroen Vervolg-paginaslider-Lubbers-2 PCA-vervolg-paginaslider-cit-3 Hoofdslider-208-rally

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Wegens een technische storing is het online maken van afspraken niet mogelijk.

Voor afspraken neem contact op met 074 - 2913766

PCA nieuws 28 11 2019 foto1

In Finland is een praktisch CO2-neutraal alternatief voor diesel ontwikkeld, dat probleemloos in een groot aantal modellen van Peugeot, Citroën en DS is te gebruiken. Het heet HVO 100, maar je mag ook blauwe diesel zeggen. 

PCA nieuws 28 11 2019 foto2

Wat is er toepasselijker dan blauwe diesel tanken in modellen met een motor die BlueHDi heet? Het moet toeval zijn, want de nieuwe brandstof HVO 100 is gewoon blauw van kleur. We zeggen nieuw, maar dat is niet helemaal juist; in de transportsector is deze brandstof op organische basis al langer in gebruik. Vanuit die wereld druppelt het in figuurlijke zin door naar personenauto’s en bestelwagens. PSA neemt het initiatief om de acceptatie van deze blauwe diesel te versnellen door al hun modellen met een Euro 5- en Euro-6 dieselmotor er voor te homologeren. Dat wil zeggen dat deze officieel technisch geschikt zijn verklaard om met die brandstof te worden getankt.

PCA nieuws 28 11 2019 foto3

HVO 100 staat voor Hydrotreated Vegetable Oil - 100 procent. Het is een puur plantaardig product, vervaardigd van organisch afval. Het wordt als duurzaam aangemerkt, omdat de planten die erin worden verwerkt reeds hun portie CO2 uit de atmosfeer hebben opgenomen; dit compenseert voor wat er bij de verbranding in de dieselmotor weer wordt uitgestoten. De producent, het Finse bedrijf Neste, heeft geen plantages voor de winning van grondstoffen, maar verwerkt alleen restproducten. Dat 100 procent wil zeggen dat er geen reguliere diesel is bijgemengd, wat wel geldt voor bijvoorbeeld HVO 20, 30 etc. PSA homologeert echt alleen HVO 100. Op de tankzuil tref je de aanduiding ‘B100’ ter identificatie aan (waar je nu B7 tegenkomt). Er zijn inmiddels diverse merknamen in gebruik.

PCA nieuws 28 11 2019 foto4

Het goede nieuws is dat de brandstof probleemloos en zonder technische aanpassingen in veel dieselauto’s kan worden getankt. Er kleven ook belangrijke voordelen aan, want dankzij de hogere verbrandingswaarde vindt er een betere (en dus schonere) verbranding plaats, met onder meer 33 procent minder uitstoot van fijnstof en roet als resultaat. De motor verbruikt daardoor minder AdBlue. Bij PSA zien ze vooralsnog grote voordelen voor bedrijven die een milieuvriendelijker bestelauto willen gaan rijden, maar (nog) niet kunnen overstappen op een geheel elektrisch model. Door met de bestaande of nieuwe dieselauto over te stappen op HVO 100, kan de bezitter alsnog claimen dat zijn of haar auto goed is voor een CO2-reductie tot bijna 90 procent. Jammer genoeg geldt bij gebruik van HVO 100 geen reductie van de BPM, die nu eenmaal op CO2-basis wordt gecalculeerd.

PCA nieuws 28 11 2019 foto5

De verkrijgbaarheid van HVO 100 is vooralsnog beperkt, maar mogelijk levert de homologatie een grotere vraag vanuit de markt op, waarop uitbaters van tankstations willen anticiperen. Bedrijven met grote wagenparken kunnen een tankunit voor de blauwe diesel op eigen terrein laten plaatsen. Belangrijk is verder dat de brandstof 10 tot 20 cent per liter duurder is dan reguliere diesel. Een flinke drempel wellicht, maar je rijdt wel met een veel schonere auto, die ook zuiniger is: volgens PSA gaat het brandstofverbruik iets omlaag en dat van AdBlue eveneens.

Over de geschiktheid van HVO 100 voor uw auto, kan uw PCA Merkspecialist uitsluitsel geven.

 

 

Uitgelicht

De koude dagen staan weer voor de deur.

Daarom bieden wij de hele maand december, een GRATIS WINTERCONTROLE aan.

U kunt deze hele maand op afspraak uw auto laten controleren om veilig de winter door te komen.

Wij zullen onder andere uw banden, remmen, verlichting, vorst bestendigheid van de vloeistoffen, uitlaat, en ruitenwissers controleren.

PA120410 2 

Tevens kunnen we dan uw winterbanden monteren, mocht u deze nog niet hebben dan kunnen we u deze leveren tegen een scherpe prijs! Uw zomer/of winterbanden kunnen in onze banden opslag overwinteren of zomeren.

Maak snel een afspraak!

Aangesloten

bovag-aangesloten-zijbalk           lease service center

logo liggend hetautoservicenetwerk


garage lubbers

Pasmaatweg 15, 7556 PH, Hengelo (Ov)
074-2913766
info@garagelubbers.nl 

Openingstijden

 

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook    icon-linkedin

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt