Vervolg-paginaslider-Lubbers-1 Hoofdslider-C3-nieuw-achter-vervolg PCA-home-slider-8-citroen Vervolg-paginaslider-Lubbers-2 PCA-vervolg-paginaslider-cit-3 Hoofdslider-208-rally

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

klik hier

21 12 2017 1 Lichte paniek onder Citroën-liefhebbers: de fabriekscollectie van het merk, ondergebracht in het Conservatoire Citroën, moest wegens een verhuizing ernstig worden uitgedund. Hoe groot is de schade?

21 12 2017 2

Wel, het valt allemaal reuze mee. De echte topstukken zijn behouden gebleven en wat er echt ‘over’ was, is van de hand gedaan. Daardoor heeft er een soort natuurlijke selectie plaatsgevonden en zijn sommige stukken in de handen van andere liefhebbers gekomen. Het aanbod was erg divers: van historische concept cars, zoals bovenstaande Cactus uit 2013, tot twee rijklare, nog gloednieuwe C4 Cactussen die tentoongesteld stonden.

21 12 2017 3

Voorserie-AX
Er werden schaalmodellen geveild, net als handleidingen van historische modellen en zelfs apparatuur die in de oude fabrieken zijn gebruikt - heerlijk materiaal voor de ware Citroën-verzamelaar. Echte hebbedingen waren ook de ‘gewone’ auto’s die met erg lage kilometerstanden in de collectie kwamen en nu toch van de hand werden gedaan. Zoals een rode AX uit 1992 met 11.400 kilometer, een voorserie-exemplaar (gelijk aan die op de foto), dat door Auguste Génovèse, de directeur van een van de Citroën-fabrieken, was achtergehouden. De zo goed als nieuwe AX is voor € 7.840 afgehamerd.

21 12 2017 4

Xenia
Op de autotentoonstelling van Frankfurt van 1981 toonde Citroën de concept-car Xenia, die op het onderstel stond van de toen nog te introduceren BX. De Xenia baarde opzien met zijn door Trevor Fiore getekende monovolume-carrosserie: de inzittenden en de bagage delen één ruimte, net als bij een MPV, maar deze auto is een stuk lager. Citroën verkocht niet de echte concept-car (foto), maar een kleimodel op ware grootte. Niet echt mobiel dus… De opbrengst: € 7.280.

21 12 2017 5

Pluriel
Een bijzonder stuk recente geschiedenis wordt vertegenwoordigd door de concept car Pluriel van 1999. Met deze auto wilde Citroën de legendarische Méhari laten herleven. Dat leverde de C3 Pluriel op, die je kon ombouwen van gezinsauto naar cabriolet of pick-up. Het ooit peperdure proefmodel, waarmee je niet of nauwelijks kunt rijden en puur voor de show is, bracht € 5.600 op.

21 12 2017 6

Citela
Alleen om naar te kijken, want dit tentoonstellingsmodel is niet de échte Citroën Citela concept car. Het elektrische stadswagentje maakte in 1992 veel indruk tijdens de World Expo in Sevilla. De auto was voor vele doeleinden inzetbaar omdat de achterzijde kon verwisselen van gedaante: gesloten auto of pick-up. Opbrengst: € 14.560. De Citroën-collectie is, op deze en andere spullen na, ondergebracht bij Peugeot in Sochaux, waar op termijn een gecombineerd museum voor alle PSA-merken moet komen.

 

Uitgelicht

lubbers prettige feestdagen

 

Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen op de volgende data:

Maandag 24 december gesloten

Dinsdag 25 december gesloten

Woendag 26 december gesloten

Maandag 31 december gesloten

Dinsdag 1 januari gesloten

Wij wensen u fijne feestdagen en een super 2019!

Aangesloten

bovag-aangesloten-zijbalk           lease service center

logo liggend hetautoservicenetwerk


garage lubbers

Pasmaatweg 15, 7556 PH, Hengelo (Ov)
074-2913766
info@garagelubbers.nl 

Openingstijden

 

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook    icon-linkedin

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt